Verzuimcijfer Interpretatie

Aan iedere verzuimanalyse ligt een beoordeling van ÚÚn of meerdere verzuimcijfers ten grondslag. Het gaat daarbij om een beoordeling in de zin van hoog naar laag. Via de knop onderaan deze pagina komt u bij een applicatie om verzuimcijfers te interpreteren. Deze applicatie werd gemaakt met gebruikmaking van fuzzy sets. De interpretaties volgen de onderstaande schaal.

Zeer hoog
Hoog
Tamelijk hoog
Gemiddeld
Tamelijk laag
Laag
Zeer laag

De applicatie werkt standaard met vooraf ingestelde normen voor 2001, 2002 en 2003, die uit de onderhavige verzuimdata van die jaren bepaald zijn. U kunt daarbij om te beginnen een gefingeerd getallenvoorbeeld aanklikken.
Door namelijk eerst op "Voorbeeld", vervolgens een "Norm" naar keuze en daarna op "Interpretatie" te klikken krijgt u een idee hoe u de applet moet gebruiken. Door direct in een veld te gaan staan en het getal te typen kunt u de gegevens van uw eigen bedrijf (of bedrijfsonderdeel) invoeren.
Het veld voor het Re´ntegratiepercentage moet niet worden ingevuld. Dit getal is het verschil tussen het Bruto Verzuimpercentage en het Netto Verzuimpercentage. De beoordeling van het Re´ntegratiepercentage gaat niet rechtstreeks, maar via een index.
Alle items hebben bij versie 1 betrekking op het eerste ziektejaar en bij versie 2 ook, op ÚÚn na. In dat geval wordt het aangegeven wanneer het om totaal 2 jaar gaat.
Via een kleurcode variŰrend van blauw, naar groen, naar rood wordt in de applet de ernst van een situatie aangegeven. Duidelijk is dat met het dalen van het verzuim in de loop van de jaren de normen steeds strenger worden.

Verzuimcijfer Interpretator met instelbare jaarnormen versie 1

Verzuimcijfer Interpretator met instelbare jaarnormen versie 2

Wanneer u met de applicatie klaar bent en u wilt terugkeren naar deze pagina dan kunt u dit doen via de browser door op de "Vorige" knop te klikken.

Disclaimer: het getallenvoorbeeld "Voorbeeld" is gefingeerd en geeft niet een werkelijk bestaande situatie in een bedrijf weer. De gehanteerde normen zijn tevens niet algemeen geldig, maar slechts geschikt voor een bepaalde branche.


Vorige: Fuzzy Interpretatie

Home: Homepage

E-mail