Fuzzy Interpretatie

Deze pagina is bedoeld om inzicht te geven in het gebruik van fuzzy expertsystemen voor het maken van verzuimanalyses.

Met deze applet maakt u gebruik van een fuzzy expert systeem dat gebruik maakt van triangulaire sets in een niet inclusieve setting. U kunt de instelling standaard instellen, maar de bovengrens ook naar believen wijzigen. Klik eerst op "Instellen". Klik daarna op "Universum" om de boven en ondergrenzen van het systeem in beeld te brengen. De ondergrens moet op 0 blijven staan, vanwege het plaatje. In een echt expertsysteem hoeft dat volstrekt niet.
Klik op de schuiven van de verzuimparameter om die in te stellen, of vul zelf een verzuimparameter in.
Klik dan op de knop "Alle fuzzy sets afbeelden". Het fuzzy systeem wordt in beeld gebracht. Klik daarna op "Interpretatie". De verzuimparameter wordt in beeld gebracht en de interpretatie wordt getoond. Via een kleurcode variŽrend van groen naar rood wordt de ernst van een situatie aangegeven. Tevens worden de lidmaatschapsgraden getoond. Door op de knop van de bijbehorende fuzzy set te klikken wordt die apart in beeld gebracht.

Triangulaire fuzzy sets met lamp

Een ander mogelijkheid is presenteren via een dashboardteller. Klik op de onderstaande link. Er zijn verder niet veel verschillen met de vorige presentatiemogelijkheid.

Triangulaire fuzzy sets met dashboardteller

Wanneer u met de applicatie klaar bent en u wilt terugkeren naar deze pagina dan kunt u dit doen via de browser door op de "Vorige" knop te klikken.


Home: Homepage

E-mail